Als u van plan bent om EPDM te leggen, is het essentieel om rekening te houden met de weersomstandigheden. U wilt er immers zeker van zijn dat de EPDM goed hecht aan het dakoppervlak. In deze blog delen we enkele tips voor de ideale omstandigheden bij het plaatsen van EPDM.
EPDM plaatsen tijdens regen
Het is sterk af te raden om EPDM dakbedekking te leggen tijdens of vlak na een regenbui. De luchtvochtigheid mag niet boven de 80% uitkomen, wat u kunt controleren met een weerstation. Omdat EPDM dampdicht is, blijft eventueel vocht dat onder de folie komt, zoals water en waterdamp, opgesloten. Dit kan de hechting van de lijm aantasten, wat kan leiden tot loslaten van het materiaal door een proces dat "verzeping" wordt genoemd. Dat zou zonde zijn na alle inspanning die is gestoken in het bedekken van het dak. Moet u vanwege een lekkage toch EPDM leggen tijdens regen, zorg er dan voor dat zowel het EPDM als de lijm vooraf goed op kamertemperatuur zijn.
EPDM plaatsen bij warm of koud weer
EPDM staat bekend om zijn hoge elasticiteit, een belangrijke en gunstige eigenschap voor dakbedekking. Bij warm weer zet het folie uit, terwijl het bij koud weer krimpt, waardoor het geschikt is voor uiteenlopende weersomstandigheden. Dankzij deze flexibiliteit kan het materiaal zich probleemloos aanpassen aan temperatuurwisselingen. Of het nu warm of koud is, EPDM is een ideale keuze voor uw dak!
Kortom, EPDM is de perfecte keuze voor dakbedekking in landen als Nederland. Het materiaal is bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden, zoals kou, hitte, regen, hagel en wind. Dankzij onze hittebestendige EPDM lijm- en kit is een optimale hechting gegarandeerd, waardoor het gebruik van ballast optioneel is, maar niet noodzakelijk.